Nieuws

01-03-2021

Hiep Hiep Hoera, ons vernieuwde logo en onze huisstijl zijn vandaag geboren!

We zijn zo trots en enthousiast om dit met jullie te delen.  

Ons vernieuwde logo en huisstijl stralen uit waar we als praktijk voor staan, namelijk:

Betrokken, persoonlijke en vakkundige zorg. De vloeiende doorlopende lijn van het logo vertegenwoordigt continuïteit, nabijheid en betrokkenheid. De blauwe kleur straalt rust, kracht, stabiliteit en vertrouwen uit.

Ons ervaren team bestaat uit verloskundigen met een passie voor hun vak, die jou en je partner begeleiden in een mooie en veilige transitie van zwangerschap naar ouderschap. We zien dit als een gezamenlijk doel en zijn dan ook op ieder moment dichtbij om je te begeleiden waar en wanneer je dit nodig hebt. Zo kunnen jullie dit proces vol vertrouwen en op jullie eigen manier doorlopen.

Wij bieden verloskundige zorg, echoscopie en anticonceptie (spiralen) onder één dak! Op deze manier zie je in iedere fase, tijdens het gehele proces, gegarandeerd een bekend gezicht. Dat creëert vertrouwen, stabiliteit en rust.

Woon je in Heemstede, Zandvoort, Haarlem, Haarlem Schalkwijk, Haarlem zuidwest, Cruquius, Overveen, Aerdenhout, Bentveld, Bennebroek, Vogelenzang (en omgeving), dan zouden wij jullie graag ontmoeten en begeleiden in de zwangerschap, bevalling en het kraambed.

Tot gauw!

 

 

02-02-2021

Even voorstellen: Wieneke Stavenuiter

Met de pensionering van Suzanne ontstond er ruimte voor een nieuwe collega. Sinds januari van dit jaar wordt die plek ingevuld door Wieneke. Zij heeft er dus inmiddels haar eerste maand bij Het Ooievaarsnest op zitten. Wij zijn enorm blij met haar, ze is een hele fijne aanvulling op het team! Voor degenen die haar nog niet persoonlijk ontmoet hebben, stelt zij zich even voor:

Mijn naam is Wieneke Stavenuiter, ik ben 34 jaar en sinds 2012 verloskundige. Ik ben in Haarlem geboren en getogen. Na mijn afstuderen heb ik 5 jaar in Den Haag gewerkt. Twee jaar na de geboorte van onze zoon wilden wij weer dichterbij familie en vrienden zijn en zijn wij terug verhuisd naar Haarlem. Sindsdien ben ik vast gaan waarnemen in de regio Haarlem.
Per januari 2021 ben ik fulltime werkzaam bij het Ooievaarsnest. Naast het werk als verloskundige ben ik ook echoscopiste en maak ik binnen het eigen echocentrum van de praktijk ook echo’s.

Ik geniet enorm van het vak, het is zo´n mooi beroep! Ik vind het heel speciaal om de reis door de zwangerschap naar de geboorte van een kind toe van zo dichtbij te kunnen volgen en daar iets in te kunnen betekenen. Geen zwangerschap of bevalling is hetzelfde waardoor het werk altijd bijzonder en uitdagend blijft. Hoe het verloop ook is, ik doe er altijd alles aan om er voor iedereen de best mogelijke ervaring van te maken.

Ik ben trotse moeder van 2 kinderen Jesse en Milou.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten, hopelijk tot snel!

 

24-06-2020

Onze lieve collega Suzanne gaat met pensioen! 

Mocht je een leuke foto hebben van Suzanne met jullie kindje, tijdens de bevalling of een andere leuke foto? Of willen jullie een kaartje sturen of een mooie herinnering delen? Dan ontvangen wij dat graag per post, mail of op de praktijk in Heemstede! 

Na de zomer zal er nog een groot afscheid volgen! 

10-06-2020

Nu ook weer 3D/4D echo's mogelijk! 

In navolging van de eerdere versoepelingen gaan we nu ook weer 3D/4D echo's maken! 

Dus ben je ook zo benieuwd of je kindje al herkenbare trekjes heeft? Maak dan snel een afspraak via de assisente op 023-5714437. 

 

11-05-2020

Versoepeling van de maatregelen

De door het kabinet aangekondigde versoepelingen omtrent de Corona-maatregelen maken dat ook de verloskundige zorg weer wat uitgebreid kan worden.
Meer informatie lees je   hier.

Daarnaast zullen we ook de vroege echo's en de pretecho bij ca 15-17 weken weer opstarten.
We kiezen ervoor om op dit moment nog even geen 3D/4D echo's te doen. Maar dit zal op een later moment ook weer mogelijk zijn!

 

13-04-2020

TOCH SAMEN NAAR DE ECHO! 

Goed nieuws! Vanaf heden is “de echotuin” geopend! Vanwege de corona-maatregelen moet een zwangere momenteel alleen voor de echo komen. Maar dit is juist zo’n belangrijk moment om te delen! In de echotuin kan de partner (of iemand anders) toch de echo zien. We zien jullie graag bij de echo, in de spreekkamer of voor het raam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-03-2020

CORONA-VIRUS

Beste cliënte,

In de gezondheidszorg zijn de maatregelen die genomen worden nog strikter dan die geadviseerd worden aan de bevolking. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende capaciteit blijft in de ziekenhuizen. Zowel wat betreft plek, als wat betreft personeel aan het bed. Dit houdt in dat in ieder geval de acute zorg gewaarborgd moet worden, wat kan betekenen dat reguliere zorg op een lager pitje moet komen te staan. Voor de geboortezorg is dit niet helaas niet anders. Op dit moment nemen de ziekenhuizen daarom verregaande maatregelen. Wij als verloskundigen werken hierin nauw samen met elkaar en de regionale ziekenhuizen. 

Om je te informeren over wat dit precies inhoudt voor de verloskundige zorg in de regio, hebben we de getroffen maatregelen voor je op een rij gezet. Ook de veelgestelde vragen rondom Corona en zwangerschap zijn onderaan deze pagina te vinden. We willen je vriendelijk maar dringend verzoeken de informatie aandachtig door te lezen en de maatregelen na te leven, naast de maatregelen die al door de overheid en het RIVM geadviseerd worden. Als we allemaal samenwerken, kunnen we de geboortezorg in de regio voor in ieder geval de bevallingen en spoedgevallen bij complicaties blijven garanderen. 

Wanneer er meer nieuws te melden is omtrent dit onderwerp, zal er zo snel mogelijk een update aan alle ingeschreven zwangeren volgen. Hou je mailbox, onze social kanalen en website dus in de gaten.

De aanpassingen gaan per direct in werking en gelden in ieder geval tot nader order.

 

Klik hier voor een overzicht van de getroffen maatregelen

Click here for an overview of the precautionary measures in English

Klik hier voor de meestgestelde vragen omtrent Corona en zwangerschap

 

AANVULLING:

Vanwege de Corona-maatregelen kunnen ook veel andere activiteiten rondom je zwangerschap niet doorgaan. Voorbeelden zijn zwangerschapscursussen of voorlichtingsavonden. Natuurlijk wil je ondanks alles wel nog steeds zo ontspannen mogelijk deze mooie periode beleven en je voorbereiden op de komst van je kindje. Wij begrijpen dat. Daarom hebben we een aantal online mogelijkheden rondom zwangerschapscursussen, hypnobirthing en borstvoeding voor je op een rij gezet. Van webinars tot online meditaties, kies wat bij jou past.

 

Klik hier voor een overzicht van de online cursussen