Nieuws

19-12-2023

Vacature praktijkassistente 21 uur per week

Waarom wil jij werken als praktijkassistente bij het Ooievaarsnest?
Wil jij werken bij de leukste verloskundigenpraktijk, in het mooie Heemstede? Vind jij het leuk om gastvrouw te zijn? Voor cliënten en je collega’s van toegevoegde waarde te kunnen zijn? Ben jij de spin in het web? Kan je goed overzicht houden? Dan is dit de baan voor jou!

Functieomschrijving
Als praktijkassistente ben jij het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Van het moment van binnenkomst tot vertrek en aan de telefoon ben jij de gastvrouw waardoor iedereen zich welkom voelt. Je draagt zorg voor een goede planning van het spreekuur van de verloskundigen en echoscopisten. Je prioriteert elk telefoongesprek. Je informeert en adviseert cliënten waar nodig. Je werkt aan uiteenlopende administratieve taken. Je houdt de praktijk netjes en zorgt dat de dagdagelijkse zaken op rolletjes lopen.

Een dag werken bij het Ooievaarsnest
Het is dinsdagochtend, je bent ruim op tijd om de praktijk rustig te openen en alvast lekkere verse koffie te zetten, voor jezelf én voor je collega’s. Je doet een check of alles er netjes uitziet en zet alvast alle apparatuur aan in de praktijkruimtes. Je leest de overdracht en opent de mail om te checken of er dringende zaken zijn binnen gekomen.
Om 8.55 komt er een echtpaar binnen voor de eerste echo, een spannend moment voor hen. Terwijl de verloskundige de voorbereiding treft voor de echo, stel jij ze vast op hun gemak en beantwoord de eerste vragen aan de balie. De dag verloopt soepel, je hebt veel telefoontjes gekregen en verwerkt de bijbehorende administratie. Ondanks de drukte aan de telefoon en balie heeft niemand lang gewacht en kon jij toch voldoende aandacht geven. Tussendoor beantwoord je mails en bereid je het spreekuur van de volgende dag voor. Je bestelt boodschappen en checkt of de praktijkvoorraden zijn aangevuld. Ook maak je een praatje met je collega die je vertelt over de prachtige bevalling van de nacht ervoor, het blijft bijzonder! Na elke afspraak komen de dames aan jouw balie om vervolgafspraken te maken.
In de middag stuit je op een probleem… Er staan 2 afspraken op dezelfde tijd gepland, maar later in de middag is er nog voldoende ruimte in de agenda. Je belt direct een van de cliënten op en legt de situatie uit, gelukkig vindt zij het geen probleem en kan zij die zelfde middag op een later tijdstip terecht. Als zij die middag binnenkomt, begroet je haar persoonlijk en bied nogmaals excuses aan, dit heb je goed opgelost!!
De dag vliegt voorbij en voor je naar huis gaat, zorg je ervoor dat de praktijk er weer netjes uit ziet en alles klaar staat voor de volgende dag. Om 18 uur is ook de verloskundige klaar met haar spreekuur en kunnen jullie gezellig samen de deur uit. Een geslaagde dag!

Wie past er in ons team:
Wij zoeken een sociale, clientvriendelijke, dienstverlenende, proactieve, flexibele, stressbestendige teamplayer! Je kunt goed omgaan met piekdrukte en op rustige momenten pak je nieuwe taken op. Wij houden van initiatieven en waarderen het enorm als je meedenkt en met creatieve oplossingen komt. Je kunt je aanpassen aan de behoeften van anderen en vindt het een uitdaging om met verschillende type mensen en verschillende culturen om te gaan.  

Wat verwachten wij nog meer van jou?

 
  • MBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke, ondersteunende functie
  • Goede computervaardigheden. Ervaring met WORD, EXCEL en OUTLOOK.
  • Talen: Nederland en Engels
  • Woonachtig in de omgeving van Heemstede

Deze baan biedt:

  • Werkdagen: Dinsdag 9:00- 18:00, Woensdag van 9.00- 18.00, donderdagochtend van 9:00-12:00.
  • Samenwerken in een hecht team en met regelmaat vergaderingen en leuke uitjes.
  • Een marktconform salaris.
  • Pensioenopbouw.

Interesse? Mail dan snel je CV en motivatie!

Denk jij dat werken bij het Ooievaarsnest jou past? Dan horen we graag van je!
Mail je motivatiebrief en CV naar: administratie@verloskundigenhetooievaarsnest.nl

De procedure bestaat uit 1 a 2 gesprekken. Ook vragen wij je een halve dag mee te kijken met je collega.

Heb je vragen, bel gerust naar 06-51887096

Hopelijk tot gauw,
Sahar Kapan en Sara Bouwmeester

________________________________________________________________________________________________ 

25-07-2023

❤️ Hartjesspreekuur ❤️ 

Voel je af en toe ook de behoefte om even het hartje van je baby te horen?
Per 1 augustus gaan we met een hartjesspreekuur van start.

Dus ben je 12 weken of meer zwanger, kom in de oneven weken op dinsdag gerust langs in Heemstede tussen 12.30-13.00u! Je kunt gewoon zo binnenlopen, maar meld je graag wel even aan bij de assistente. 

Let op: dit spreekuur is alleen bedoeld om het hartje te kunnen luisteren. Voor overige vragen of controles vragen we je een aparte afspraak te maken, zodat we daar ook voldoende de tijd voor kunnen nemen.

We kijken ernaar uit je te zien op het hartjesspreekuur!

__________________________________________________________________________________________________

31-10-2022

Even voorstellen: Verloskundige in Opleiding Pien Meester

Komende tijd loopt Pien met ons mee als verloskundige in opleiding.
Ze stelt zich graag aan jullie voor!

Hoi allemaal,

Ik ben Pien Meester, 24 jaar oud en ik woon in Amsterdam. 
Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding verloskunde aan de hogeschool in Rotterdam.
Van 31 oktober tot 9 december kom ik stagelopen bij het Ooievaarsnest.

Ik heb veel zin in deze stage en ik hoop veel mooie dingen te zien en te leren in de praktijk. 
Jullie kunnen mij zien tijdens een consult, de bevalling of in de kraamweek. 
Wil je dit liever niet dan mag je dit natuurlijk altijd aangeven.

Tot in de praktijk! 
Liefs, Pien

____________________________________________________________________________________________________

09-01-2022

Livestream zwangerschap en coronavaccinatie woensdag 12 januari om 20u

Gynaecologen en verloskundigen merken dat er heel veel vragen zijn rond de coronavaccinaties en zwangerschap. En dat begrijpen we.

Is het verstandig je te laten vaccineren tijdens de zwangerschap?

Wat zijn de risico's van vaccinatie en van corona voor mij en mijn baby?

Wat is er inmiddels waar en bekend over coronavaccinaties en vruchtbaarheid?

Om je meer uitleg te geven over de coronavaccinaties, maar ook om je vragen direct te kunnen beantwoorden, organiseren de beroepsvereniging van gynaecologen, de beroepsvereniging van verloskundigen en het ministerie van VWS een livestream.

Deze vindt plaats as woensdag 12 januari om 20u via https://www.nvog.nl/livestream/

Deelname is gratis (en indien gewenst anoniem) en aanmelden is niet nodig.

 

 

1-12-2021
Onze lieve collega Suzanne heeft besloten te stoppen als verloskundige en neemt afscheid.

Lieve dames,
Per 1 december heb ik besloten om te stoppen met werken als verloskundige bij het Ooievaarsnest. In de afgelopen tien jaar heb ik samen met mijn fijne collega’s met plezier voor de praktijk gewerkt. In deze periode heb ik veel mooie bevallingen mogen doen en ik heb jullie mogen begroeten tijdens het spreekuur waarin jullie veel met mij gedeeld hebben; leuke en fijne momenten, maar ook verdriet en onzekerheid. Ik wil jullie hartelijk danken voor het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven!

De laatste jaren waren echter niet alleen maar fijn. Ziekte en ongeluk klopten eind 2017 aan mijn deur. Daarna volgde een moeilijke tijd, maar gelukkig was mijn werk als verloskundige een prima afleiding en ik kon daar nog enorm van genieten.  Nu is het tijd voor reflectie. Ik wil de komende maanden in alle rust gaan bekijken wat ik hierna wil gaan doen. Ook ga ik slapen, iedere nacht. Jullie mogen mij even niet meer wakker bellen! J

Het verloskundigenwerk zit in mijn hart en ik denk dan ook dat mijn afscheid niet voorgoed is. In welke vorm ik hiermee verder ga is alleen nog niet duidelijk.

Dag dames, alvast een mooie bevalling gewenst, fijne feestdagen en wellicht tot ziens!

Hartelijke groet,
Suzanne Hers

 

01-03-2021

Hiep Hiep Hoera, ons vernieuwde logo en onze huisstijl zijn vandaag geboren!

We zijn zo trots en enthousiast om dit met jullie te delen.  

Ons vernieuwde logo en huisstijl stralen uit waar we als praktijk voor staan, namelijk:

Betrokken, persoonlijke en vakkundige zorg. De vloeiende doorlopende lijn van het logo vertegenwoordigt continuïteit, nabijheid en betrokkenheid. De blauwe kleur straalt rust, kracht, stabiliteit en vertrouwen uit.

Ons ervaren team bestaat uit verloskundigen met een passie voor hun vak, die jou en je partner begeleiden in een mooie en veilige transitie van zwangerschap naar ouderschap. We zien dit als een gezamenlijk doel en zijn dan ook op ieder moment dichtbij om je te begeleiden waar en wanneer je dit nodig hebt. Zo kunnen jullie dit proces vol vertrouwen en op jullie eigen manier doorlopen.

Wij bieden verloskundige zorg, echoscopie en anticonceptie (spiralen) onder één dak! Op deze manier zie je in iedere fase, tijdens het gehele proces, gegarandeerd een bekend gezicht. Dat creëert vertrouwen, stabiliteit en rust.

Woon je in Heemstede, Zandvoort, Haarlem, Haarlem Schalkwijk, Haarlem zuidwest, Cruquius, Overveen, Aerdenhout, Bentveld, Bennebroek, Vogelenzang (en omgeving), dan zouden wij jullie graag ontmoeten en begeleiden in de zwangerschap, bevalling en het kraambed.

Tot gauw!

 

 

02-02-2021

Even voorstellen: Wieneke Stavenuiter

Met de pensionering van Suzanne ontstond er ruimte voor een nieuwe collega. Sinds januari van dit jaar wordt die plek ingevuld door Wieneke. Zij heeft er dus inmiddels haar eerste maand bij Het Ooievaarsnest op zitten. Wij zijn enorm blij met haar, ze is een hele fijne aanvulling op het team! Voor degenen die haar nog niet persoonlijk ontmoet hebben, stelt zij zich even voor:

Mijn naam is Wieneke Stavenuiter, ik ben 34 jaar en sinds 2012 verloskundige. Ik ben in Haarlem geboren en getogen. Na mijn afstuderen heb ik 5 jaar in Den Haag gewerkt. Twee jaar na de geboorte van onze zoon wilden wij weer dichterbij familie en vrienden zijn en zijn wij terug verhuisd naar Haarlem. Sindsdien ben ik vast gaan waarnemen in de regio Haarlem.
Per januari 2021 ben ik fulltime werkzaam bij het Ooievaarsnest. Naast het werk als verloskundige ben ik ook echoscopiste en maak ik binnen het eigen echocentrum van de praktijk ook echo’s.

Ik geniet enorm van het vak, het is zo´n mooi beroep! Ik vind het heel speciaal om de reis door de zwangerschap naar de geboorte van een kind toe van zo dichtbij te kunnen volgen en daar iets in te kunnen betekenen. Geen zwangerschap of bevalling is hetzelfde waardoor het werk altijd bijzonder en uitdagend blijft. Hoe het verloop ook is, ik doe er altijd alles aan om er voor iedereen de best mogelijke ervaring van te maken.

Ik ben trotse moeder van 2 kinderen Jesse en Milou.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten, hopelijk tot snel!

 

24-06-2020

Onze lieve collega Suzanne gaat met pensioen! 

Mocht je een leuke foto hebben van Suzanne met jullie kindje, tijdens de bevalling of een andere leuke foto? Of willen jullie een kaartje sturen of een mooie herinnering delen? Dan ontvangen wij dat graag per post, mail of op de praktijk in Heemstede! 

Na de zomer zal er nog een groot afscheid volgen! 

10-06-2020

Nu ook weer 3D/4D echo's mogelijk! 

In navolging van de eerdere versoepelingen gaan we nu ook weer 3D/4D echo's maken! 

Dus ben je ook zo benieuwd of je kindje al herkenbare trekjes heeft? Maak dan snel een afspraak via de assisente op 023-5714437. 

 

11-05-2020

Versoepeling van de maatregelen

De door het kabinet aangekondigde versoepelingen omtrent de Corona-maatregelen maken dat ook de verloskundige zorg weer wat uitgebreid kan worden.
Meer informatie lees je   hier.

Daarnaast zullen we ook de vroege echo's en de pretecho bij ca 15-17 weken weer opstarten.
We kiezen ervoor om op dit moment nog even geen 3D/4D echo's te doen. Maar dit zal op een later moment ook weer mogelijk zijn!

 

13-04-2020

TOCH SAMEN NAAR DE ECHO! 

Goed nieuws! Vanaf heden is “de echotuin” geopend! Vanwege de corona-maatregelen moet een zwangere momenteel alleen voor de echo komen. Maar dit is juist zo’n belangrijk moment om te delen! In de echotuin kan de partner (of iemand anders) toch de echo zien. We zien jullie graag bij de echo, in de spreekkamer of voor het raam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-03-2020

CORONA-VIRUS

Beste cliënte,

In de gezondheidszorg zijn de maatregelen die genomen worden nog strikter dan die geadviseerd worden aan de bevolking. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende capaciteit blijft in de ziekenhuizen. Zowel wat betreft plek, als wat betreft personeel aan het bed. Dit houdt in dat in ieder geval de acute zorg gewaarborgd moet worden, wat kan betekenen dat reguliere zorg op een lager pitje moet komen te staan. Voor de geboortezorg is dit niet helaas niet anders. Op dit moment nemen de ziekenhuizen daarom verregaande maatregelen. Wij als verloskundigen werken hierin nauw samen met elkaar en de regionale ziekenhuizen. 

Om je te informeren over wat dit precies inhoudt voor de verloskundige zorg in de regio, hebben we de getroffen maatregelen voor je op een rij gezet. Ook de veelgestelde vragen rondom Corona en zwangerschap zijn onderaan deze pagina te vinden. We willen je vriendelijk maar dringend verzoeken de informatie aandachtig door te lezen en de maatregelen na te leven, naast de maatregelen die al door de overheid en het RIVM geadviseerd worden. Als we allemaal samenwerken, kunnen we de geboortezorg in de regio voor in ieder geval de bevallingen en spoedgevallen bij complicaties blijven garanderen. 

Wanneer er meer nieuws te melden is omtrent dit onderwerp, zal er zo snel mogelijk een update aan alle ingeschreven zwangeren volgen. Hou je mailbox, onze social kanalen en website dus in de gaten.

De aanpassingen gaan per direct in werking en gelden in ieder geval tot nader order.

 

Klik hier voor een overzicht van de getroffen maatregelen

Click here for an overview of the precautionary measures in English

Klik hier voor de meestgestelde vragen omtrent Corona en zwangerschap

 

AANVULLING:

Vanwege de Corona-maatregelen kunnen ook veel andere activiteiten rondom je zwangerschap niet doorgaan. Voorbeelden zijn zwangerschapscursussen of voorlichtingsavonden. Natuurlijk wil je ondanks alles wel nog steeds zo ontspannen mogelijk deze mooie periode beleven en je voorbereiden op de komst van je kindje. Wij begrijpen dat. Daarom hebben we een aantal online mogelijkheden rondom zwangerschapscursussen, hypnobirthing en borstvoeding voor je op een rij gezet. Van webinars tot online meditaties, kies wat bij jou past.

 

Klik hier voor een overzicht van de online cursussen